Yin Yoga

Een vorm van yoga die qua uitvoering meer op ontspanning gericht is. In deze les focussen we ons voornamelijk op het bindweefsel en de gewrichten in het lichaam. Dit in tegenstelling tot de wat actievere vormen van yoga waarin we ons meer richten op de spieren.

In een yin les volgen we een serie asana’s (houdingen) waarbij we minimaal 3 minuten tot 5 minuten verblijven in een houding. Op deze manier kunnen we het bindweefsel op een zachte manier stretchen en hydrateren waardoor het gehele fysieke lichaam soepeler wordt. Ook verlaagt deze vorm van yoga het stresshormoon cortisol. 

Met een 1 a 2 wekelijkse yin yogales zal je meer balans tussen lichaam en geest kunnen brengen. Het is een ontspanningsmoment waarin je niet alleen jezelf de tijd gunt om even te pauzeren, het is tevens een bewezen manier om het verouderingsproces van het lichaam te vertragen. In rust kan het lichaam herstellen, alle fysiologische processen kunnen met volledige energie plaatsvinden en ook de gedachtestroom wordt hierdoor rustig en meer helder.

Een fijne les voor mensen die dagelijks druk bezig zijn en zichzelf weinig tijd gunnen om te ontspannen maar ook voor mensen die niet zo sportief zijn en toch op een verantwoorde en gezonde manier aan de vitaliteit willen werken.